ПЕЕВСКИ се оттегля? Не, истината е друга! ВИЖТЕ КАКВА Е ТЯ!


Пеевски се обиди на нападките по негов адрес и обяви, че се "оттегля от българския бизнес".
Само че истината е друга.
Пеевски не се оттегля.
Ето какво се случва!


Случва се това: разчиства се политическият път за укрепването на модела КОЙ.
Вижте как!
Бившият следовател, неуспял шеф на ДАНС и скандален депутат от ДПС Делян Пеевски тъкмо беше започнал да осветява част от притежанията си. Но ето, че се оскърби на обидите по негов адрес и обяви в първия ден на новата седмица, че вече няма да бъде бизнесмен на светло, а отново се връща в света на сенките.
Успелият млад мъж на 33 години написа поредното си открито писмо до медиите, в което тържествено заяви: "Считам за недопустимо в държава членка на Европейския съюз чрез натиск и негативни кампании да се унищожава бизнеса, да се злепоставя доброто име на български фирми и да се възпрепятства дейността им. Нека политическите ми опоненти и тези, които продължават да злословят срещу мен, бъдат доволни, че са постигнали целта си – аз се отказвам да участвам занапред в български бизнес проекти, за да запазя от унищожаване всеки потенциален мой бизнес партньор, който би бил нарочен като "свързан с Пеевски"."
Контекстът
С тези свои думи един от най-крупните собственици в България обясни на практика, че ще се върне там, откъдето направи частичен опит да изпълзи – задкулисните договорености, скритата собственост, подставените лица и не на последно място –търговията с влияние, която е най-успешният му бизнес.
Пеевски предприе това драматично "оттегляне" от публичността само месец след като премиерът Бойко Борисов показно започна да спира обществени поръчки на свързани с него фирми. И часове след като министър-председателят обяви (впрочем за пореден път), че ГЕРБ и ДПС не може да управляват заедно не по друга причина, а заради имиджа на Пеевски.
"Необоснованият политически натиск и продължаващата медийна кампания против мен, изострена в последните седмици и отразяваща се изключително негативно както върху дружествата, в които имам участие, така и върху други стопански субекти, с които нямам никаква връзка (...)", казва още в посланието си за оттегляне неуспелият шеф на ДАНС.
Как всъщност изглежда обаче оттеглянето? Разбира се, като поредната постановка, която вече дори не успява да скандализира обществеността – претръпнала към подобни маневри.
Пеевски в
огледалния
свят
От публикация на "Капитал" става ясно, че позната вече офшорка (свързана с Делян Пеевски) се завръща като собственик в "Булгартабак холдинг", купувайки 12.2% от капитала. Дяловете от по 5% и 7.2% в цигареното дружество, които до миналата седмица бяха собственост на дружества на Делян Пеевски и Едоардо Миролио, са придобити от TGI Middle East FZE. Това се е случило в две договорени сделки на 18 март за малко над 59 млн. лв. извън борсовия пазар - директно чрез инвестиционен посредник на цена, която е доста над текущата. По този начин над 90% от собствеността на дружеството е скрито зад компании с неясен собственик, като всички следи водят към изпълнителния директор на "Булгартабак" Венцислав Чолаков, който в сектора се приема за доверено лице на Пеевски. Иначе казано – няКОЙ превъртя едни пари, направи печалба и то съвсем законно. След което оползотвори ситуацията, за да се обиди на общественото мнение.
Въпреки показната акция по оскърбление на успелия млад мъж, тя на практика няма никакво значение, тъй като повечето компании, за които има индикации, че са свързани с Делян Пеевски, не са официална негова собственост. По тази причина едва ли ще има промяна в собствеността на строителни дружества като "Водстрой 98" и "ПСТ груп". По същата логика извън обществения фокус ще останат и и млекопроизводителят "Лодис инвест" (Lacrima и Fresco) и др.

Извън бележката под линия, отбелязваща евентуалната скрита собственост на Пеевски, остава въпросът ще излезе ли той от медийния бизнес? Не е тайна за никого, че той му служи именно за изпиране на собствения му имидж и търговия с влияние.
И разбира се веднага тук изскача и отговорът: и какво, ако излезе от медиите си и те останат само притежание на майка му? Нима Пеевски не бе просто един депутат и следовател в отпуск, без никаква собственост, докато е разпъвал медиен чадър (по неговите собствени думи) над хора, свързани с престъпния свят по нареждане на тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов?
Укрепването на
модела
КОЙ
Нима без да е официален собственик на поне няколко сайта, те не му служат вярно, разпространявайки откровени лъжи за политическите противници на депутата?
Нима без да има право на акции в прокуратурата, държавното обвинение не изглежда като дружество, в което Пеевски е мажоритарен собственик? Нима службите за сигурност не са част от бизнес империята на депутата (поне ако се придържаме към разговорите по скандала "Яневагейт")?
Всъщност около Делян Пеевски няма новина. Дали част от интересите му ще са осветени или не, за всички е ясно, че прожекторът ще стига дотам, докъдето публиката трябва да види. Всичко останало са офшорки, лични договорки, телефонни разговори и срещи в или извън хотел "Берлин".
Всъщност истинската новина не е, че Пеевски ще се прибере в сенките, откъдето редица обстоятелства го принудиха да се покаже за момент. Истинската новина е поведението на Борисов в тази ситуация. А то - въпреки показно спрените обществени поръчки - е същото както и през първия мандат на ГЕРБ: подчертано любезно към скандалния депутат. И тази вест бе съобщена индиректно през няколко разпокъсани изречения в интервюто на премиера в понеделник.
Без капка свян министър-председателят съобщи, че отдавна сме изпреварили румънците във всяко едно отношение. Единственият проблем на Пеевски бил лошият му имидж (т.е. сатанизиран е човекът), а корупция в България нямало, защото премиерът лично следял министрите да не крадат.
В контекста на събитията – оскърбеното "отстъпление" на депутата от ДПС може спокойно да послужи на Борисов за оправдание на бъдещи близки отношения с движението. И обясненията му по темата ще бъдат толкова валидни, колкото твърденията, че у нас корупция няма, а страната ни е изпреварила Румъния.
Тези привидности всъщност са моделът КОЙ. Модел, който изглежда все по-укрепнал.
Автор: Полина Паунова
Източник: dw.com

loading...Share on Myspace

Страшна гавра в Дупница! ПИЯН ЦИГАНИН БЛ…

29-03-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Страшна гавра в Дупница! ПИЯН ЦИГАНИН БЛУДСТВА С 13-ГОДИШНО ДЕТЕ – сина на съседите!

Таткото на хлапето нахлул в дома на пияния Методи и отървал отрочето си от по-лоши неща.

Прочети повече

ЦИГАНИН НАПАДНА СТАРИЦА в Симитли! Източ…

11-02-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ЦИГАНИН НАПАДНА СТАРИЦА в Симитли! Източи дебитната й карта и проигра парите на комар!

25-годишен циганин нахлу в дома на възрастна жена в Симитли, ограби я и проигра парите в местното казино.

Прочети повече

ЦИГАНИН СЕ ЖАЛВА от ПЕТЪР МОСКОВ за ДИСК…

30-01-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ЦИГАНИН СЕ ЖАЛВА от ПЕТЪР МОСКОВ за ДИСКРИМИНАЦИЯ! ДПС ПРАВИ СЪЩОТО!

ДПС и ром се жалват от здравния министър Петър Москов в Комисията по дискриминация. Поводът е един и същ, а именно, че преди време министърът обяви официално, че от 227...

Прочети повече

ВИЖТЕ ТОЗИ ЦИГАНИН! ЗАКАНВА СЕ във Фейсб…

08-01-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ВИЖТЕ ТОЗИ ЦИГАНИН! ЗАКАНВА СЕ във Фейсбук, че ЩЕ РЕЖЕ БЪЛГАРСКИ ГЛАВИ!

Спи ли ДАНС – цигани заплашват българи с убийство във Фейсбук!Наглеците се заканват, че ще режат глави на площада!

Прочети повече

ИЗВЕРГ! ЦИГАНИН РЕЦИДИВИСТ НАХЛУ при ВЪЗ…

04-10-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ИЗВЕРГ! ЦИГАНИН РЕЦИДИВИСТ НАХЛУ при ВЪЗРАСТНА БЪЛГАРКА, СЪБЛЕЧЕ Я И СЕ ИЗГАВРИ с нея за 10 лева!

Поредното зловещо престъпление!Пиян циганин с десетина стари престъпления и присъди разби дома на безпомощна старица, за да я ограби и да се изгаври с нея!

Прочети повече

НЕОЧАКВАН УДАР! ШОК за МЕСТАН! Турция об…

18-03-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

НЕОЧАКВАН УДАР! ШОК за МЕСТАН! Турция обърна гръб на Лютви Местан! По нареждане на Анкара ДОСТ не го искат за лидер!

Никой не обича предателите!Скандали тресат неучредената партия ДОСТ на изгонения от ДПС бивш председател Лютви Местан. Част от последвалите го депутати не го искат за председател на формацията! На подобна...

Прочети повече

Български депутат: ДПС ЩЕ БЪДЕ ЗАБРАНЕНА…

29-06-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Български депутат: ДПС ЩЕ БЪДЕ ЗАБРАНЕНА СЪС ЗАКОН! Вижте кой е политикът, който ще закрие етническата партия на Лютви Местан!

„ДПС или сами ще се оттеглят от парламента – или ще ги изгоним със специален закон!”.

Прочети повече

Корман Исмаилов: ЛЮТВИ МЕСТАН ПРОВОКИРА …

06-02-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Корман Исмаилов: ЛЮТВИ МЕСТАН ПРОВОКИРА ЦИГАНИТЕ, ИСКА ДА ЗАПАЛИ БЪЛГАРИЯ!

Не може ченгета и доносници да се изкарват жертви на Възродителния процес, както и да се правят, че милеят за истинските жертви. Те са били ятаци на палачите и това рано...

Прочети повече

МРЪСНИ ТАЙНИ! Когато Лютви Местан беше В…

05-08-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

МРЪСНИ ТАЙНИ! Когато Лютви Местан беше Владимир Зидаров от СДС! ВИЖТЕ какво крие Местан и какво не иска никой никога да не научи!

Една по една мръсните тайни на агент „Павел” излизат на бял свят!Най-дълбоко пазената тайна от Местан е, че когато се е натискал става депутат от СДС е заявил, че… ДПС...

Прочети повече

ЛИДЕР на ДПС разказа как е бил ПРЕБИТ от…

13-05-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ЛИДЕР на ДПС разказа как е бил ПРЕБИТ от БОЙ! Подробности от КЪРВАВАТА ДРАМА!

Смазаният от жесток побой лидер на ДПС разказа зловещи подробности от кървавата драма, която се е наложило да преживее! Той е бил смачкан от бой пред очите на собствената си съпруга...

Прочети повече

НАПАДЕНИЕ срещу ЛИДЕР НА ДПС! ВИЖТЕ ГОРЕ…

24-11-2014 Епицентър - avatar AlexTheGreat

НАПАДЕНИЕ срещу ЛИДЕР НА ДПС! ВИЖТЕ ГОРЕЩИТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Лидер на етническата партия стана жертва на атентат. Това е политически акт, убедени са от ДПС.

Прочети повече

ГАВРА с ДПС в Нова тв! ВИЖТЕ как ВИКТОР …

28-05-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ГАВРА с ДПС в Нова тв! ВИЖТЕ как ВИКТОР НИКОЛАЕВ се ПОДИГРА с депутат на Местан! /ВИДЕО/

Водещият на сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България” си спретна люта гавра с народен представител от Движението за права и свободи!

Прочети повече

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СКАНДАЛНО ВИДЕО! ДПС ЩЕ ФАЛ…

14-05-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СКАНДАЛНО ВИДЕО! ДПС ЩЕ ФАЛШИФИЦИРА предстоящите МЕСТНИ ИЗБОРИ! ВИЖТЕ ПО КАКЪВ НАЧИН!

Огромни фалшификации от страна на ДПС ще има на предстоящите местни избори, опасяват се политически наблюдатели.

Прочети повече

Валери Симеонов: ГЕРБ+ДПС=ГЕРБ наполовин…

03-09-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Валери Симеонов: ГЕРБ+ДПС=ГЕРБ наполовина на следващите избори! Българите не искат ДПС във властта!

Резултатът на следващите избори ще е наполовина за ГЕРБ, ако се съюзи с ДПС, съобщи по ТВ 7 съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Прочети повече
нагоре

Уточняваме изрично, че публикациите ни нямат за цел да разпалват расова или етническа омраза, нито да създават изкуствено етническо напрежение.

Публикациите ни не са насочени към нито един етнос и в никакъв случай не изразяват враждебност, ненавист, омраза и предразсъдъци към определена етническа група.

В материалите описваме единствено конкретни действителни случки, или конкретни престъпления, като квалификациите, които даваме, се отнасят само за конкретния престъпник /или група престъпници/.

Нашето становище е, че никой не е виновен, че е роден циганин, българин, турчин, евреин или арменец.

Става виновен само единствено тогава, когато извърши престъпление.

Против тези престъпления е и нашата борба.

За авторските права в блога

Съдържанието на bez-cenzura.com – блога на AlexTheGreat е защитено от Закона за авторско право и Наказателния кодекс.

Текстовете, публикувани bez-cenzura.com – блога на AlexTheGreat, могат да се ползват само след писмено разрешение на издателя. « Контакт с мен »

Блогът не носи отговорност за съдържанието на коментарите, които публикуват нашите читатели.