ПЕЕВСКИ се оттегля? Не, истината е друга! ВИЖТЕ КАКВА Е ТЯ!


Пеевски се обиди на нападките по негов адрес и обяви, че се "оттегля от българския бизнес".
Само че истината е друга.
Пеевски не се оттегля.
Ето какво се случва!


Случва се това: разчиства се политическият път за укрепването на модела КОЙ.
Вижте как!
Бившият следовател, неуспял шеф на ДАНС и скандален депутат от ДПС Делян Пеевски тъкмо беше започнал да осветява част от притежанията си. Но ето, че се оскърби на обидите по негов адрес и обяви в първия ден на новата седмица, че вече няма да бъде бизнесмен на светло, а отново се връща в света на сенките.
Успелият млад мъж на 33 години написа поредното си открито писмо до медиите, в което тържествено заяви: "Считам за недопустимо в държава членка на Европейския съюз чрез натиск и негативни кампании да се унищожава бизнеса, да се злепоставя доброто име на български фирми и да се възпрепятства дейността им. Нека политическите ми опоненти и тези, които продължават да злословят срещу мен, бъдат доволни, че са постигнали целта си – аз се отказвам да участвам занапред в български бизнес проекти, за да запазя от унищожаване всеки потенциален мой бизнес партньор, който би бил нарочен като "свързан с Пеевски"."
Контекстът
С тези свои думи един от най-крупните собственици в България обясни на практика, че ще се върне там, откъдето направи частичен опит да изпълзи – задкулисните договорености, скритата собственост, подставените лица и не на последно място –търговията с влияние, която е най-успешният му бизнес.
Пеевски предприе това драматично "оттегляне" от публичността само месец след като премиерът Бойко Борисов показно започна да спира обществени поръчки на свързани с него фирми. И часове след като министър-председателят обяви (впрочем за пореден път), че ГЕРБ и ДПС не може да управляват заедно не по друга причина, а заради имиджа на Пеевски.
"Необоснованият политически натиск и продължаващата медийна кампания против мен, изострена в последните седмици и отразяваща се изключително негативно както върху дружествата, в които имам участие, така и върху други стопански субекти, с които нямам никаква връзка (...)", казва още в посланието си за оттегляне неуспелият шеф на ДАНС.
Как всъщност изглежда обаче оттеглянето? Разбира се, като поредната постановка, която вече дори не успява да скандализира обществеността – претръпнала към подобни маневри.
Пеевски в
огледалния
свят
От публикация на "Капитал" става ясно, че позната вече офшорка (свързана с Делян Пеевски) се завръща като собственик в "Булгартабак холдинг", купувайки 12.2% от капитала. Дяловете от по 5% и 7.2% в цигареното дружество, които до миналата седмица бяха собственост на дружества на Делян Пеевски и Едоардо Миролио, са придобити от TGI Middle East FZE. Това се е случило в две договорени сделки на 18 март за малко над 59 млн. лв. извън борсовия пазар - директно чрез инвестиционен посредник на цена, която е доста над текущата. По този начин над 90% от собствеността на дружеството е скрито зад компании с неясен собственик, като всички следи водят към изпълнителния директор на "Булгартабак" Венцислав Чолаков, който в сектора се приема за доверено лице на Пеевски. Иначе казано – няКОЙ превъртя едни пари, направи печалба и то съвсем законно. След което оползотвори ситуацията, за да се обиди на общественото мнение.
Въпреки показната акция по оскърбление на успелия млад мъж, тя на практика няма никакво значение, тъй като повечето компании, за които има индикации, че са свързани с Делян Пеевски, не са официална негова собственост. По тази причина едва ли ще има промяна в собствеността на строителни дружества като "Водстрой 98" и "ПСТ груп". По същата логика извън обществения фокус ще останат и и млекопроизводителят "Лодис инвест" (Lacrima и Fresco) и др.

Извън бележката под линия, отбелязваща евентуалната скрита собственост на Пеевски, остава въпросът ще излезе ли той от медийния бизнес? Не е тайна за никого, че той му служи именно за изпиране на собствения му имидж и търговия с влияние.
И разбира се веднага тук изскача и отговорът: и какво, ако излезе от медиите си и те останат само притежание на майка му? Нима Пеевски не бе просто един депутат и следовател в отпуск, без никаква собственост, докато е разпъвал медиен чадър (по неговите собствени думи) над хора, свързани с престъпния свят по нареждане на тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов?
Укрепването на
модела
КОЙ
Нима без да е официален собственик на поне няколко сайта, те не му служат вярно, разпространявайки откровени лъжи за политическите противници на депутата?
Нима без да има право на акции в прокуратурата, държавното обвинение не изглежда като дружество, в което Пеевски е мажоритарен собственик? Нима службите за сигурност не са част от бизнес империята на депутата (поне ако се придържаме към разговорите по скандала "Яневагейт")?
Всъщност около Делян Пеевски няма новина. Дали част от интересите му ще са осветени или не, за всички е ясно, че прожекторът ще стига дотам, докъдето публиката трябва да види. Всичко останало са офшорки, лични договорки, телефонни разговори и срещи в или извън хотел "Берлин".
Всъщност истинската новина не е, че Пеевски ще се прибере в сенките, откъдето редица обстоятелства го принудиха да се покаже за момент. Истинската новина е поведението на Борисов в тази ситуация. А то - въпреки показно спрените обществени поръчки - е същото както и през първия мандат на ГЕРБ: подчертано любезно към скандалния депутат. И тази вест бе съобщена индиректно през няколко разпокъсани изречения в интервюто на премиера в понеделник.
Без капка свян министър-председателят съобщи, че отдавна сме изпреварили румънците във всяко едно отношение. Единственият проблем на Пеевски бил лошият му имидж (т.е. сатанизиран е човекът), а корупция в България нямало, защото премиерът лично следял министрите да не крадат.
В контекста на събитията – оскърбеното "отстъпление" на депутата от ДПС може спокойно да послужи на Борисов за оправдание на бъдещи близки отношения с движението. И обясненията му по темата ще бъдат толкова валидни, колкото твърденията, че у нас корупция няма, а страната ни е изпреварила Румъния.
Тези привидности всъщност са моделът КОЙ. Модел, който изглежда все по-укрепнал.
Автор: Полина Паунова
Източник: dw.com

loading...Share on Myspace

Страшна гавра в Дупница! ПИЯН ЦИГАНИН БЛ…

29-03-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Страшна гавра в Дупница! ПИЯН ЦИГАНИН БЛУДСТВА С 13-ГОДИШНО ДЕТЕ – сина на съседите!

Таткото на хлапето нахлул в дома на пияния Методи и отървал отрочето си от по-лоши неща.

Прочети повече

ЦИГАНИН НАПАДНА СТАРИЦА в Симитли! Източ…

11-02-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ЦИГАНИН НАПАДНА СТАРИЦА в Симитли! Източи дебитната й карта и проигра парите на комар!

25-годишен циганин нахлу в дома на възрастна жена в Симитли, ограби я и проигра парите в местното казино.

Прочети повече

ЦИГАНИН СЕ ЖАЛВА от ПЕТЪР МОСКОВ за ДИСК…

30-01-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ЦИГАНИН СЕ ЖАЛВА от ПЕТЪР МОСКОВ за ДИСКРИМИНАЦИЯ! ДПС ПРАВИ СЪЩОТО!

ДПС и ром се жалват от здравния министър Петър Москов в Комисията по дискриминация. Поводът е един и същ, а именно, че преди време министърът обяви официално, че от 227...

Прочети повече

ВИЖТЕ ТОЗИ ЦИГАНИН! ЗАКАНВА СЕ във Фейсб…

08-01-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ВИЖТЕ ТОЗИ ЦИГАНИН! ЗАКАНВА СЕ във Фейсбук, че ЩЕ РЕЖЕ БЪЛГАРСКИ ГЛАВИ!

Спи ли ДАНС – цигани заплашват българи с убийство във Фейсбук!Наглеците се заканват, че ще режат глави на площада!

Прочети повече

ИЗВЕРГ! ЦИГАНИН РЕЦИДИВИСТ НАХЛУ при ВЪЗ…

04-10-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ИЗВЕРГ! ЦИГАНИН РЕЦИДИВИСТ НАХЛУ при ВЪЗРАСТНА БЪЛГАРКА, СЪБЛЕЧЕ Я И СЕ ИЗГАВРИ с нея за 10 лева!

Поредното зловещо престъпление!Пиян циганин с десетина стари престъпления и присъди разби дома на безпомощна старица, за да я ограби и да се изгаври с нея!

Прочети повече

Извънредно! В парламента избухна СКАНДАЛ…

20-03-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Извънредно! В парламента избухна СКАНДАЛ! ВИЖТЕ как ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА РАЗМАЗВА ЛЮТВИ МЕСТАН И ДПС!

МЕСТАН ДА ПРЕСТАНЕ ДА ЛЪЖЕ и да политиканства от трибуната на парламента, призова Цвета Караянчева, вбесена от факта, че лидерът на ДПС превиши парламентарното си право – и в деня...

Прочети повече

ПАРТИЯТА на МЕСТАН ОПАСНА за БЪЛГАРИЯ! Н…

12-02-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ПАРТИЯТА на МЕСТАН ОПАСНА за БЪЛГАРИЯ! НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РЕГИСТРИРАНА! ВИЖТЕ ЗАЩО!

Вижте защо партията на Местан е опасна и не трябва да бъде регистрирана!

Прочети повече

БЛАГОЕВГРАД НА БУНТ СРЕЩУ ДПС!

28-01-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

БЛАГОЕВГРАД НА БУНТ СРЕЩУ ДПС!

Тежък удар за Лютви Местан се готви в Благоевград и региона! Там ДПС има традиционно силни позиции, които обаче е на път да изгуби.

Прочети повече

МЕСТАН ПИШЕ ДОНОСИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ В СТРА…

05-02-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

МЕСТАН ПИШЕ ДОНОСИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ В СТРАСБУРГ! ВИЖТЕ как ни е окалял пред Европа ДПС-лидерът!

Местан е наклеветил България пред Страсбург и Европа, за да отмъсти, че ДПС е в изолация и е отстранена от властта!

Прочети повече

МЕСТАН ИСКА ЗАТВОР за БЪЛГАРИТЕ, нанесли…

03-04-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

МЕСТАН ИСКА ЗАТВОР за БЪЛГАРИТЕ, нанесли ЕТНИЧЕСКИ ОБИДИ на цигани!

Но ще видим ли зад решетките циганите, които пишат „Ще ви изколим, гяури!” и крещят: „Българите на кайма” и „Българите на сапун”!

Прочети повече

ШОК за ДПС! АХМЕД ДОГАН БЯГА ОТ БЪЛГАРИЯ…

09-11-2014 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ШОК за ДПС! АХМЕД ДОГАН БЯГА ОТ БЪЛГАРИЯ!

Бесен и същевременно отчаян от изолацията на ДПС от политическата и икономическата власт, Ахмед Доган е решил да емигрира от България, разтревожено се говори в средите на ДПС.

Прочети повече

ЕНИЧАРИН! Историкът Владо Станев: ТУРСКО…

25-10-2014 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ЕНИЧАРИН! Историкът Владо Станев: ТУРСКО РОБСТВО НЕ Е ИМАЛО!

Турско робство не е имало, както се втълпява на българите. Това заяви по ТВ „Европа“ историкът доцент Владо Станев, преподавател по Нова и Съвременна българска история в Историческия факултет на Софийския...

Прочети повече

НАГЛОСТ! ЛЮТВИ МЕСТАН ЗАПЛАШИ БЪЛГАРИЯ С…

24-10-2014 Епицентър - avatar AlexTheGreat

НАГЛОСТ! ЛЮТВИ МЕСТАН ЗАПЛАШИ БЪЛГАРИЯ С БУНТОВЕ!

Лютви Местан изпусна нервите си! Той заплаши цяла България с разрушаване на мирния етнически модел, което на прост език означава, че ни заплашва с размирици и бунтове.

Прочети повече

БУНТ срещу ДПС! КЮСТЕНДИЛ ВЪСТАНА! БЛОКА…

26-10-2014 Епицентър - avatar AlexTheGreat

БУНТ срещу ДПС! КЮСТЕНДИЛ ВЪСТАНА! БЛОКАДА ГРОЗИ утре ДПС-централата в София и ПАРЛАМЕНТА!

100 000 човека са подписали подписката срещу ДПС и Бат Сали, която тръгна от Кюстендил, с гордост каза кметът на бунтовния град Петър Паунов – най-българският кмет!

Прочети повече

Цвета Караянчева: МЕСТАН УМИРА ОТ СТРАХ…

07-02-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Цвета Караянчева: МЕСТАН УМИРА ОТ СТРАХ, че ДПС ЩЕ ЗАГУБИ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!

„Факт е, че ДПС е в изолация и не намира подкрепа дори у доскорошните си коалиционни партньори от БСП.  Затова, образно казано, „надува клаксона“ по всяка щекотлива за обществото тема.  ДПС скочи...

Прочети повече
нагоре

Уточняваме изрично, че публикациите ни нямат за цел да разпалват расова или етническа омраза, нито да създават изкуствено етническо напрежение.

Публикациите ни не са насочени към нито един етнос и в никакъв случай не изразяват враждебност, ненавист, омраза и предразсъдъци към определена етническа група.

В материалите описваме единствено конкретни действителни случки, или конкретни престъпления, като квалификациите, които даваме, се отнасят само за конкретния престъпник /или група престъпници/.

Нашето становище е, че никой не е виновен, че е роден циганин, българин, турчин, евреин или арменец.

Става виновен само единствено тогава, когато извърши престъпление.

Против тези престъпления е и нашата борба.

За авторските права в блога

Съдържанието на bez-cenzura.com – блога на AlexTheGreat е защитено от Закона за авторско право и Наказателния кодекс.

Текстовете, публикувани bez-cenzura.com – блога на AlexTheGreat, могат да се ползват само след писмено разрешение на издателя. « Контакт с мен »

Блогът не носи отговорност за съдържанието на коментарите, които публикуват нашите читатели.