Осман Октай: ДПС и ДОСТ няма да влязат в следващия парламент при висока избирателна активност!


При висока избирателна активност ДПС и ДОСТ няма да влязат в следващия парламент. Това предвиди бившия зам.-председател на ДПС Осман Октай.
Ето какво още сподели той…


- Г-н Октай, какво се случва в редиците на ДПС, след учредяването на ДОСТ от Лютви Местан?

- От ДПС са в пълна паника. От 15 години говоря това, което в момента и Лютви Местан вече признава и то е, че Ахмед Доган и ДПС са мафия.

- Прави впечатление, че Местан не тръгва срещу ДПС, откъдето го изгониха.

- Не, напротив. Той казва: Аз разбрах, че ДПС не може да се реформира отвътре. Партията не може да се преобразува от политико-мафиотска организация в нормална приемлива партия. И добавя: За това тръгвам да разкъсам възела отвън. Той се опитва по този начин да си направи опорна точка за легитимация. Другата му опорна точка е Путин, Москва и Анкара. Опорните му точки за употреба на Ердоган, ислямизма и турското начало работи в негова полза. Дори скандалите, които в момента се разрастват и се разпалват от хора като Валерия Велева, са в негова полза.

- В какъв смисъл?

- Това нажежаване на напрежението ще отврати много турци от политиката на Доган и ще доведе до отлив. От 15 години ДПС получаваше подкрепа от Ердоган и ислямистите. Защо до сега не реваха. Нещо повече-всички български власти и политически формации, които са били заедно с модела Доган, харесваха тази подкрепа отвън. Имаше момент, в който ДПС влязоха в парламента със 17 мандата. След това се качиха на 19 мандата. Тогава нямаше подкрепа от Турция. Когато ислямистите дойдоха, гласоподавателите стигнаха от 90 000 до 600 000 в полза на ДПС. Някой от управляващите реагира ли на това? А реагира ли, когато Лютви Местан се срещна с Ердоган по време на предизборната кампания? Тогава заявих, че това е груба провокация и намеса в нашия вътрешно-политически живот. Защо тогава всички си мълчаха. Ердоган посочи кой му е посредник и унижи президента и премиера ни. Многократно попитах как така българските власти мълчат, когато валиите на Ердоган организираха сюнет в джамиите под турски знамена в цяла България. Тези мои изявления доказват, че винаги съм осъждал подкрепата на Ердоган и Анкара в полза на Доган и модела на ДПС.

- Но сега Ердоган реши да подкрепи ДОСТ.

- В момента, когато Доган беше подкрепен от т. нар. библиотекари в полза на Путин и Москва, той влезе в конфликт с Анкара и от това се възползва Лютви Местан. Анкара и Ердоган обърнаха гръб на модела Доган. За това пиарите му решиха да нададат вой. Защо сега го правят, а 15 години мълчаха?! Така, както турските политици са присъствали на форумите на ДПС, така и сега ги видяхме на учредяването на ДОСТ. За първи път срещу модела Доган се изправи мощният държавен ресурс на Турция.

- Има ли опасност на следващите парламентарни избори да влязат три турски партии.

- Не. Не трябва да се подценяват гласоподавателите. Това напрежение между Анкара и Москва, пренесено през територията на България, ще отврати нашата младеж и избиратели. Голяма част от тях ще бъдат стресирани и както на предните избори 120 000 се отдръпнаха и гласуваха за ГЕРБ, сега в момента още по-голямо отвращение ще има. Смятам, че ДПС и ДОСТ ще имат равен брой гласове. Лютви Местан ще вземе 100-150 000 гласа, толкова ще вземе и ДПС, като твърд електорат. Това обрича тези две формации при висока избирателна активност, да останат извън парламента. Няма да могат да преодолеят 4 % бариера. Мечтата на основателите на Конгреса на ДПС през 1993 година беше да се закрие етно-религиозната партия ДПС, за да не се създава напрежение на етно-религиозна основа и да не се изострят отношенията между България и Турция.

- Кое ви накара да направите този извод?

- Още тогава се прецени, че ДПС няма бъдеще и трябва да се закрие. Отчетохме, че тази формация ще се капсулира и ще създаде проблеми на малцинството в България. Виждате, че това се случи. За това по мое време ДПС стана част от ОДС и се подготвяха процеси за сливане. За тази си идея, ние основателите, платихме много висока цена. Сега най-после Ердоган ще направи нещо полезно за нас. Ще изчезнат етно-религиозните формации за употреба във вътрешно-мафиотски план. Това ще отвори възможност за политическите партии, които съществуваха чрез модела Доган, най-после да имат условия да включат в техните ръководства видни представители на мюсюлманската общност. Защо да не виждам между Бойко Борисов и Цветан Цветанов една прекрасна млада туркиня, която е юрист консулт на столична община?! Защо да не виждам в БСП ляво ориентирани младежи сред турците и мюсюлманите. Защо да не видя такива хора и в РБ. Мечтата ми ще се осъществи, когато видя 5 или 10 мюсюлмани във всяка парламентарна група. И който и да бъде на власт, те да не са в изолация. Убеден съм, че това е пътя на европейска България.

- Какво очаквате от посещението на главния прокурор на Турция?

- За първи път главен прокурор на Турция пристига в България. Толкова много мерки за сигурност има, че те придават изключителна важност на посещението. Безсмислено беше да се отрича съществуването на контрабандни канали за цигари от български компании. Тази тема ще бъде дискутирана на срещата, защото е пряко свързано с трафика на хора, бежанската вълна, контрабандата на културни ценности и т. н. Сигурен съм, че ще стане дума и за мафиотския кръг около Ахмед Доган и Делян Пеевски, свързан с голямата тема за контрабандата.
Автор: Катя Илиева
Източник: frognews.bgShare on Myspace

Страшна гавра в Дупница! ПИЯН ЦИГАНИН БЛ…

29-03-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Страшна гавра в Дупница! ПИЯН ЦИГАНИН БЛУДСТВА С 13-ГОДИШНО ДЕТЕ – сина на съседите!

Таткото на хлапето нахлул в дома на пияния Методи и отървал отрочето си от по-лоши неща.

Прочети повече

ЦИГАНИН НАПАДНА СТАРИЦА в Симитли! Източ…

11-02-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ЦИГАНИН НАПАДНА СТАРИЦА в Симитли! Източи дебитната й карта и проигра парите на комар!

25-годишен циганин нахлу в дома на възрастна жена в Симитли, ограби я и проигра парите в местното казино.

Прочети повече

ЦИГАНИН СЕ ЖАЛВА от ПЕТЪР МОСКОВ за ДИСК…

30-01-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ЦИГАНИН СЕ ЖАЛВА от ПЕТЪР МОСКОВ за ДИСКРИМИНАЦИЯ! ДПС ПРАВИ СЪЩОТО!

ДПС и ром се жалват от здравния министър Петър Москов в Комисията по дискриминация. Поводът е един и същ, а именно, че преди време министърът обяви официално, че от 227...

Прочети повече

ВИЖТЕ ТОЗИ ЦИГАНИН! ЗАКАНВА СЕ във Фейсб…

08-01-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ВИЖТЕ ТОЗИ ЦИГАНИН! ЗАКАНВА СЕ във Фейсбук, че ЩЕ РЕЖЕ БЪЛГАРСКИ ГЛАВИ!

Спи ли ДАНС – цигани заплашват българи с убийство във Фейсбук!Наглеците се заканват, че ще режат глави на площада!

Прочети повече

ИЗВЕРГ! ЦИГАНИН РЕЦИДИВИСТ НАХЛУ при ВЪЗ…

04-10-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ИЗВЕРГ! ЦИГАНИН РЕЦИДИВИСТ НАХЛУ при ВЪЗРАСТНА БЪЛГАРКА, СЪБЛЕЧЕ Я И СЕ ИЗГАВРИ с нея за 10 лева!

Поредното зловещо престъпление!Пиян циганин с десетина стари престъпления и присъди разби дома на безпомощна старица, за да я ограби и да се изгаври с нея!

Прочети повече

Български депутат: ДПС ЩЕ БЪДЕ ЗАБРАНЕНА…

29-06-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Български депутат: ДПС ЩЕ БЪДЕ ЗАБРАНЕНА СЪС ЗАКОН! Вижте кой е политикът, който ще закрие етническата партия на Лютви Местан!

„ДПС или сами ще се оттеглят от парламента – или ще ги изгоним със специален закон!”.

Прочети повече

ЛИДЕР на ДПС ОБЯВИ ВОЙНА НА ЛЮТВИ МЕСТАН…

13-04-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ЛИДЕР на ДПС ОБЯВИ ВОЙНА НА ЛЮТВИ МЕСТАН! ВИЖТЕ КОЙ се осмели да скочи срещу Екзактния!

Лютви Местан и Ахмед Доган са най-голямото бедствие на ДПС. Доган дойде преди 25 г. при нас беден, та беден, но забрави гладните години, събирахме му от къща на къща пари...

Прочети повече

СКАНДАЛ! ДПС ОБЯВИ ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ!

22-10-2014 Епицентър - avatar AlexTheGreat

СКАНДАЛ! ДПС ОБЯВИ ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ!

Днес наглостта на ДПС мина всякакви граници! Етническата партия обяви война на цяла България!

Прочети повече

Радан Кънев: ПИСНА МИ ОТ ЛЮТВИ МЕСТАН, К…

21-05-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Радан Кънев: ПИСНА МИ ОТ ЛЮТВИ МЕСТАН, КАКВО СЕ КРИЕ КАТО МИШКА? Да дойде да дебатираме!

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев обяви, че му е омръзнало от задочни спорове с лидера на ДПС Лютви Местан.

Прочети повече

Петър Чобанов, провален финансов министъ…

05-12-2014 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Петър Чобанов, провален финансов министър и еничарин на ДПС: ИСКАМ ДА ЦЕЛУНА РЪКАТА НА АХМЕД ДОГАН!

Той фалира България, по негово време се изтеглиха 4.5 милиарда заем и потънаха в нечии джобове, той изпусна КТБ, спряха ни еврофондовете, бюджетът се издъни тотално – но вместо да...

Прочети повече

Преди броени минути! Скандал в НС! МЕСТА…

04-06-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Преди броени минути! Скандал в НС! МЕСТАН ТРЕПЕРИ ОТ СТРАХ! ДПС – срещу ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ!

Огромен страх люлее Лютви Местан и ДПС от задължителното гласуване! Етническата партия се бори със зъби и нокти да не се допуска референдум на тази тема, защото се знае, че задължителният...

Прочети повече

Методи Андреев: ДПС ИСКА ДА РАЗПАЛИ БУНТ…

11-12-2014 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Методи Андреев: ДПС ИСКА ДА РАЗПАЛИ БУНТОВЕ В БЪЛГАРИЯ!

ДПС иска да дестабилизира България, заяви депутатът Методи Андреев в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България”, пред водещите Ани Цолова и Виктор Николаев.

Прочети повече

Шок и ужас в ДПС! ЛЮТВИ МЕСТАН ЖЕРТВА НА…

18-05-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Шок и ужас в ДПС! ЛЮТВИ МЕСТАН ЖЕРТВА НА ЗАПЛАХА!

Лидерът на ДПС Лютви Местан стана жертва на заплаха! Той беше заплашен от български политик, че скоро ще трябва да дава обяснения пред прокуратурата и пред съда. Въпрос на време е!

Прочети повече

СЕНЗАЦИЯ! Осман Октай заяви: ЛЮТВИ МЕСТА…

03-02-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

СЕНЗАЦИЯ! Осман Октай заяви: ЛЮТВИ МЕСТАН СИ ОТИВА ОТ ДПС!

Очаквайте огромни трусове в Движението за права и свободи, каза Осман Октай в сутрешния блок на ТВ7.

Прочети повече

Достоен българин! П. Москов: ЦИГАНИН БИЕ…

14-03-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Достоен българин! П. Москов: ЦИГАНИН БИЕ ЛЕКАР? 15 Г. ЗАТВОР! ДПС УМИРА, ако е извън властта!

15 години затвор за този, който бие лекари - без значение дали е циганин, българин или египтянин! ДПС загива, когато е извън властта. Не ме притесняват обвиненията на ДПС за ксенофобия. Тази битка...

Прочети повече
нагоре

Уточняваме изрично, че публикациите ни нямат за цел да разпалват расова или етническа омраза, нито да създават изкуствено етническо напрежение.

Публикациите ни не са насочени към нито един етнос и в никакъв случай не изразяват враждебност, ненавист, омраза и предразсъдъци към определена етническа група.

В материалите описваме единствено конкретни действителни случки, или конкретни престъпления, като квалификациите, които даваме, се отнасят само за конкретния престъпник /или група престъпници/.

Нашето становище е, че никой не е виновен, че е роден циганин, българин, турчин, евреин или арменец.

Става виновен само единствено тогава, когато извърши престъпление.

Против тези престъпления е и нашата борба.

За авторските права в блога

Съдържанието на bez-cenzura.com – блога на AlexTheGreat е защитено от Закона за авторско право и Наказателния кодекс.

Текстовете, публикувани bez-cenzura.com – блога на AlexTheGreat, могат да се ползват само след писмено разрешение на издателя. « Контакт с мен »

Блогът не носи отговорност за съдържанието на коментарите, които публикуват нашите читатели.