Медийната ”мъртвешка глава” обръща палачинката, следите остават!


Медийната компилация на Делян Пеевски се разпада.


Стигна се дотам полиция да се намесва в агенция Блиц да изважда някакъв натрапник, провъзгласил се за редакционен оберфюрер.
Преди това същият оберфюрер стануваше в ПИК и час по час пускаше снимки как интервюира своя групенфюрер.
Коляно до коляно, кресло до кресло, с микрофон в ръка и кравешки поглед, вперен в идола. От своя страна групенфюрерът тичаше с ибрика при любимия обергрупенфюрер, колчем последния „родеше” нещо в двете нули... Обергрупенфюрера пък се отчиташе в сараите на райхсфюрера... Хубави времена за есесовщината в медийния концлагер на модела #Кой. Лоши времена за всички останали. Това вече се променя.
РАДОСТ И МЪКА
Би трябвало да се радваме, че медийният наказателен отряд се сгромолясва, както се е разпаднал някога есесовския отряд „Мъртвешка глава”. Но точно тази прилика не е повод за тържество. Медийната „кафява чума” на депутата от ДПС си отива, но заразата, която инжектира в тялото на словото нанесе непоправими поражения.
Ивайло Крачунов и Недялко Недялков, които довчера се целуваха страстно и горещо, вече са врагове. Поне външно. Самият Недялко се преобърна за една нощ и на сутринта вече громеше Пеевски, на когото подгъзуваше с талант и себеотрицание. От днес вече ще брани единствено и само премиера Борисов. Славна бран ще бъде... Славка Бозукова щяла да търси правата си в съда заради Блиц и други издания. Към съда се бил устремил и Крачунов – и той иска правосъдие. И Недялко гледал към Темида с очакване да го погали по главицата. Тези хора май забравиха колко сили и енергия хвърлиха, за да не допуснат реформи в правосъдието, от което сега очакват... правосъдие. Може пък някой прославил се в техните медии прокурор да им помогне. Може, ама надали. Прокурорите и те могат да бъдат палачинки, когато стане горещо.
МЪРТВАТА
ГЛАВА И
ПАРИТЕ
Ако някой си мисли, че споровете в медийната „мъртва глава” са идейни, творчески и организационни – да отиде да се прегледа. Става дума за пари. Това е единствената ценност, признавана някога от членовете на модела #Кой. Само че парите на Пеевски почнаха да намаляват. Спряха му кранчетата, известни като обществени поръчки, а освен това фирми и предприятия, които уж не са негови, но са му мили, почнаха да фалират. А фалират, защото са откраднати, а крадците не разбират от управление. Заграбеното от КТБ и то се топи. А разходите са много. Милиони се наливат в медии, които инкасират огромни загуби всеки месец, но пък са нужни като средство за пропаганда, манипулация и убийства. Да, да за убийства. Какво са според вас клеветите, лъжите и измислиците за всеки, който е против мафиотското Кой ако не вид убийство? Колко почтени хора бяха разкъсвани месеци наред от медийната „Мъртвешка глава” на Пеевски? Никой не понечи да защити жертвите – от страх ли, от зависимости ли или по традиция, - тепърва ще говорим за това. Милиони му струва на Пеевски и влиянието в институциите – прокуратура, служби, НАП, финансово министерство, ДАНС, съд и пр. (по 50 000 лв месечно плащал с пари от КТБ на бивши министри на вътрешните работи, фиансите и някои агенции). Разпасалият се като читак олигарх бе решил да глътне цялата държава. И щеше да го направи, ако не бяха няколкото независими медии и журналисти и най-вече гражданската нетърпимост към свинщините в живота. Малко на брой бойни единици, които не се продадоха и не клекнаха пред заплахите на мафията. Техните разкрития принудиха чужди дипломати в София и няколко мастити чиновника в Брюксел да се размърдат за безобразията, случващи се в страна от ЕС. Борисов от своя страна прозря заплахата модела на Пеевски да го повлече към дъното и реагира, спирайки притока на финанси от държавата към ненаситния търбух на #Кой.
СЪДБАТА
НА КРАДЕЦА
От Пеевски вече се разграничават и такива ярки лъскачи на обувките му като Петьо Блъсков и Венелина Гочева, мъчейки се да имитират независимост чрез своите „Труд” и „24 часа”. Следите обаче остават. Особено калните. Пише го в криминалетата, където тарикатите накрая се оказват в затвора или с пръст в устата. Няма вечно щастие, казва „адвокатът с Линкълна”... Трябва и да се чете, не само да се краде. Но може и да не съм прав. Тук винаги е различно от останалия свят.
Учени изчислили, че района на Чернобилската авария ще бъде годен за живот след 20 000 години. Не е ясно след колко време изданията от района на Пеевската авария ще бъдат годни за четене...
В Русия се шегуват: Целта оправдава средствата, особено средствата за масова информация.
В Япония пък в една телевизионна игра бил зададен въпрос:

Псувня с пет букви?

Верният отговор бил: Медии.
БЕДНИЯТ СИ КУПУВА ВЕСТНИК.
БОГАТИЯТ –
ГЛАВЕН
РЕДАКТОР,
КАЗВАТ В
АНГЛИЯ
За Ленин печатали специално вестници с измислени новини, за да е доволен вождът. В България това се прави за цялото население, но то все по-недоволно.
Нужен е мозъчен, а не безмозъчен тръст. Но и Пеевски не трябва да бъде обвиняван за всички поразии. Не е лесно да намериш хем граблив, хем мръсник, хем продажен, а и да е умен. На кастинга последното не се е котирало.
СЛЕДСТВИЕ
Медийните бухалки на дуото „Пеевски-Доган” срутиха КТБ. Особеното в случая бе, че банкерът Цветан Василев бе съдействал на Пеевски да получи достатъчно кредити, за да пазарува медии на килограм. И не само това – бе проявил невиждана щедрост към издатели, спасявайки изданията им. Същите по-късно, когато вече бе обявен за лош, го нападнаха бруално. Което доказва за сетен път, че проститутките край магистралите са честни и морални същества.
Да не забравяме и работещите във въпросните издания. Малцина от тях се разбунтуваха срещу фашизирането на медиите и своите работодатели. Повечето журналисти избягват да мислят с какви пари им се плаща – дали от контрабанда, производство на амфетамини, проституция или рекет. Имат дежурно оправдание: трябва нещо да се работи, а и издържаме семейства. Така е, но на каква цена? Как са приемали, а някои дори и списвали обругателните материали за невинни хора, знаейки, че „творят” лъжи? Тази пасивност и съучастничество не заслужават амнистия. 
На 113-о място по свобода на словото сме. Като знаем обаче каква е свободата на мисленето и съвестта, това класиране е направо престижно. Години са нужни да се проветрят редакциите и студиата от журналистика а ла Валерия Велева, Маргарита Михнева, Илияна Беновска, Ивайло Крачунов, Недялко Недялков и пр. Но и това ще стане.
ПАК
ПАРИ
Пеевски си отива, твърди премиерът Борисов. Дано е прав. Но остават други като него, които демонстрират готовност да наливат милиони в изтърбушените и извратени медии от отряда „мъртвешки глави”. Това е знак, че и други искат да използват медиите като бухалки срещу своите опоненти и да правят сделки с властта. Клюките отдавна разнасят имената на Кирил Домусчиев, братя Диневи от Свети Влас, Цветелина Бориславова, Петя Славова и пр. Нека обаче не забравят Цветан Василев. Да нахраниш журналистите понякога е като да нахраниш куче – не знаеш, кога ще те нападне и ухапе.
Разпадането на българската медийна среда е и възможност за изданията, които имат цел, посока и идеи. Те ще продължат да се борят да ги реализират, а това е добър процес. Мъчно е, трудно е, цели институции пречат, но е предизвикателство за професионалистите. Вонящото кафяво вече е изобличено, а песента му е изпята. Да, ще се откраднат още пари, ще се съсипят още хорски съдби, но краят на медийния фашизъм се вижда. Все по-малко хора ще вярват на манипулираните новини и на подменените информации. 
Великият Фирдоуси е казал: Човек може да построи кочина от злато, но тя си остава кочина. Този, който се стреми да издигне замък може и да не успее, но той е за уважение, защото пътят е важен.
Автор: Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

loading...Share on Myspace

Страшна гавра в Дупница! ПИЯН ЦИГАНИН БЛ…

29-03-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Страшна гавра в Дупница! ПИЯН ЦИГАНИН БЛУДСТВА С 13-ГОДИШНО ДЕТЕ – сина на съседите!

Таткото на хлапето нахлул в дома на пияния Методи и отървал отрочето си от по-лоши неща.

Прочети повече

ЦИГАНИН НАПАДНА СТАРИЦА в Симитли! Източ…

11-02-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ЦИГАНИН НАПАДНА СТАРИЦА в Симитли! Източи дебитната й карта и проигра парите на комар!

25-годишен циганин нахлу в дома на възрастна жена в Симитли, ограби я и проигра парите в местното казино.

Прочети повече

ЦИГАНИН СЕ ЖАЛВА от ПЕТЪР МОСКОВ за ДИСК…

30-01-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ЦИГАНИН СЕ ЖАЛВА от ПЕТЪР МОСКОВ за ДИСКРИМИНАЦИЯ! ДПС ПРАВИ СЪЩОТО!

ДПС и ром се жалват от здравния министър Петър Москов в Комисията по дискриминация. Поводът е един и същ, а именно, че преди време министърът обяви официално, че от 227...

Прочети повече

ВИЖТЕ ТОЗИ ЦИГАНИН! ЗАКАНВА СЕ във Фейсб…

08-01-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ВИЖТЕ ТОЗИ ЦИГАНИН! ЗАКАНВА СЕ във Фейсбук, че ЩЕ РЕЖЕ БЪЛГАРСКИ ГЛАВИ!

Спи ли ДАНС – цигани заплашват българи с убийство във Фейсбук!Наглеците се заканват, че ще режат глави на площада!

Прочети повече

ИЗВЕРГ! ЦИГАНИН РЕЦИДИВИСТ НАХЛУ при ВЪЗ…

04-10-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ИЗВЕРГ! ЦИГАНИН РЕЦИДИВИСТ НАХЛУ при ВЪЗРАСТНА БЪЛГАРКА, СЪБЛЕЧЕ Я И СЕ ИЗГАВРИ с нея за 10 лева!

Поредното зловещо престъпление!Пиян циганин с десетина стари престъпления и присъди разби дома на безпомощна старица, за да я ограби и да се изгаври с нея!

Прочети повече

ТЕЖЪК УДАР за ДПС! МЕСТАН трепери от СТР…

28-04-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ТЕЖЪК УДАР за ДПС! МЕСТАН трепери от СТРАХ! ГУБИ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!

Зловещ удар върху ДПС нанесе българската държава! Лютви Местан не само е бесен, но и трепери от страх, че така губи доверието на част от електората си и може да стане...

Прочети повече

ШОК! УБИХА племенницата на ЛЮТВИ МЕСТАН!

28-05-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ШОК! УБИХА племенницата на ЛЮТВИ МЕСТАН!

Намерена е удавена във ваната! Подозира се, че преди това са я отровили и с лекарства!

Прочети повече

ВИЖТЕ как Каракачанов ЗАПЛАШИ ЛЮТВИ МЕСТ…

27-12-2014 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ВИЖТЕ как Каракачанов ЗАПЛАШИ ЛЮТВИ МЕСТАН!

Гневна реакция срещу Лютви Местан! Съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов реатира бурно на Местановото нападение, който дори не уважи българския християнски светъл празник – а навръх Коледа обяви, че кабинетът трябвало...

Прочети повече

Преди броени минути! ГАВРА с МЕСТАН в НС…

04-02-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Преди броени минути! ГАВРА с МЕСТАН в НС! О, неразумни ага, поради что се срамиш да се наречеш агент на ДС и член на БКП?

„О, неразумни ага! Поради что се срамиш да се наречеш агент на ДС и член на БКП?”.

Прочети повече

НА ОРЪЖИЕ, БРАТЯ! НАД 60 000 БЪЛГАРИ ИСК…

14-08-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

НА ОРЪЖИЕ, БРАТЯ! НАД 60 000 БЪЛГАРИ ИСКАТ ЗАБРАНА на ДПС! ЛЮТВИ МЕСТАН ТРЕПЕРИ ОТ СТРАХ и скърца със зъби от яд!

Точно до преди минута 61 349 българи са поискали забраната на ДПС като антиконституционна партия!Числото на гневните и недоволните постоянно расте и може да се види в сайта peticiq.com

Прочети повече

БОЯТ НАСТАНА! БУНТОВЕН Кюстендил продълж…

20-10-2014 Епицентър - avatar AlexTheGreat

БОЯТ НАСТАНА! БУНТОВЕН Кюстендил продължава ВОЙНАТА СРЕЩУ ДПС!

Родолюбив Кюстендил продължава битката срещу ДПС! Гордите и достойни българи няма да се предадат!

Прочети повече

Петър Чобанов, провален финансов министъ…

05-12-2014 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Петър Чобанов, провален финансов министър и еничарин на ДПС: ИСКАМ ДА ЦЕЛУНА РЪКАТА НА АХМЕД ДОГАН!

Той фалира България, по негово време се изтеглиха 4.5 милиарда заем и потънаха в нечии джобове, той изпусна КТБ, спряха ни еврофондовете, бюджетът се издъни тотално – но вместо да...

Прочети повече

ПУБЛИКУВА СЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ! ВИЖТЕ всички …

29-04-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

ПУБЛИКУВА СЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ! ВИЖТЕ всички МРЪСНИ ТАЙНИ на АХМЕД ДОГАН, които няма откъде другаде да научите!

Ахмед Доган се крие в Сараите, а животът му е обвит в мистерия! Прочетете внимателно тази публикация – тя ще разкрие всички мръсни тайни на Доган до последния детайл!

Прочети повече

Боят настана! ГНЕВНИ БЪЛГАРИ АТАКУВАТ ЦЕ…

04-01-2016 Епицентър - avatar AlexTheGreat

Боят настана! ГНЕВНИ БЪЛГАРИ АТАКУВАТ ЦЕНТРАЛАТА на ДПС в СОФИЯ! Напрежението ескалира!

Разярени българи атакуваха централата на ДПС в София, като подложиха офиса на невероятна гавра!Според други наши източници обаче, възможно е кадри на ДПС да са организирали това като голяма провокация...

Прочети повече

СКАНДАЛНО ВИДЕО! ДПС: В БЪЛГАРИЯ трябва …

26-04-2015 Епицентър - avatar AlexTheGreat

СКАНДАЛНО ВИДЕО! ДПС: В БЪЛГАРИЯ трябва ДА СЕ ГОВОРИ САМО НА ТУРСКИ, българският език е ненормален! /Обновена/

ВИЖТЕ ВИДЕОТО, което доказва, че ДПС смята българският език за ненормален!

Прочети повече
нагоре

Уточняваме изрично, че публикациите ни нямат за цел да разпалват расова или етническа омраза, нито да създават изкуствено етническо напрежение.

Публикациите ни не са насочени към нито един етнос и в никакъв случай не изразяват враждебност, ненавист, омраза и предразсъдъци към определена етническа група.

В материалите описваме единствено конкретни действителни случки, или конкретни престъпления, като квалификациите, които даваме, се отнасят само за конкретния престъпник /или група престъпници/.

Нашето становище е, че никой не е виновен, че е роден циганин, българин, турчин, евреин или арменец.

Става виновен само единствено тогава, когато извърши престъпление.

Против тези престъпления е и нашата борба.

За авторските права в блога

Съдържанието на bez-cenzura.com – блога на AlexTheGreat е защитено от Закона за авторско право и Наказателния кодекс.

Текстовете, публикувани bez-cenzura.com – блога на AlexTheGreat, могат да се ползват само след писмено разрешение на издателя. « Контакт с мен »

Блогът не носи отговорност за съдържанието на коментарите, които публикуват нашите читатели.